Ennen käyntiä
Rokotukset
Mikäli olet tuomassa lemmikkiäsi rokotuksiin, muista ottaa rokotustodistus tai passi mukaan. Merkinnät rokotuksista ovat tallessa potilasjärjestelmässämme, joten todistukset rokotuksista saa tarvittaessa myöhemminkin.
Virtsavaivat
Jos lemmikkisi oireilu liittyy virtsaamiseen tai juomiseen, on tärkeää tuoda tuore virtsanäyte. Virtsanäyte otetaan koirilta laittamalla puhdas astia virtsasuihkuun koiran virtsatessa. Virtsanäytettä otettaessa saisi edellisestä virtsaamisesta olla mielellään kulunut vähintään 4 tuntia, ja virtsanäytettä voi tarvittaessa säilyttää korkeintaan 4 tuntia viileässä. Kissan virtsanäytteen otto on haasteellisempaa. Mikäli kissa suostuu virtsaamaan puhtaaseen hiekkalaatikkoon, voi siitä ottaa virtsan talteen. Kissalta otetaan useimmiten virtsanäyte klinikalla rauhoituksessa.
Paasto
Mikäli on oletettavaa, että lemmikiltäsi otetaan eläinlääkärillä käynnillä verikoe tai se joudutaan rauhoittamaan, on syytä varautua pitämällä lemmikki paastolla 12 tuntia ennen käyntiä. Paaston yhteydessä saa vettä olla tarjolla normaalisti, ellei muuta ole ajanvarausta tehtäessä ilmoitettu.
Yleistä
Olisi hyvä, että lemmikin tuo klinikalle sellainen henkilö, joka tuntee sen käytöksen ja oireilun. Paperille kirjatut tiedot ja oireet voivat antaa aihetta lisäkysymyksiin, joten ellei omistaja pääse itse tuomaan lemmikkiään, olisi hänen hyvä olla tavoitettavissa puhelimitse.
Klinikalle tuloa ei tarvitse jännittää. Olemme tottuneet käsittelemään erilaisia potilaita ja useimmat käyttäytyvät vieraissa olosuhteissa jopa paremmin kuin kotonaan. Omistajan rauhallinen ja ”normaali” olemus kertoo lemmikille, ettei ole syytä huoleen.